Gepost door: Michaël Laurent | 8 juni 2009

ICD redt voetballer Roeselare

Licentie: cc-by-3.0. Auteur: Gregory Marcus, MD.

Licentie: cc-by-3.0. Auteur: Gregory Marcus, MD.

>> Bekijk de video

Zondag, tijdens de 44ste minuut van Roeselare-Antwerp, is voetballer Anthony Van Loo (20 jaar) ineengezakt tijdens de wedstrijd. Enkele seconden later gingen er een schok door zijn lichaam, afkomstig van zijn ingeplante defibrillator.

Vorig jaar werden bij de rechts-achter hartritmestoornissen vastgesteld, en liet hij in Aalst door Prof. Brugada (UZ Brussel) een ICD implanteren. Dat toestel heeft hem dus nu gereanimeerd. Prof. Brugada toonde zich alvast tevreden op het VTM-nieuws.

Verschillende kranten berichten over de aflezing van het toestel in het H. Hartziekenhuis Roeselare, waaruit zou gebleken hebben dat “het hart van Van Loo op een bepaald moment 300 slagen per minuut had gehaald” en tevens “stond het hart van Van Loo vier seconden stil”. Vermoedelijk gaat het dus om een ventrikeltachycardie met -fibrillatie (sustained VT). Het VTM-nieuws spreekt van een onderliggende “erfelijke afwijking aan de hartspier”, wat een long QT-syndroom of (jawél) Brugada-syndroom doet vermoeden.

Roeselare won het eindrondeduel met 4-2 en behoud zijn plaats in eerste klasse. Een kwartier na het einde stond Van Loo de zege al mee te vieren met zijn ploegmaats.

Links

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: