Gepost door: Michaël Laurent | 29 juni 2009

HAIO werkt gemiddeld 44,5u/week

Dat blijkt uit een onderzoek van het Interuniversitair Centrum voor Huisartsenopleiding (ICHO). Daarmee hebben de huisartsen in opleiding het veel minder zwaar dan hun collega’s specialisten in opleiding, schrijft De Standaard.

Van die 44,5u is er slechts 32 uur klinisch werk, de overige 12,5 uur mogen de aspirant-huisartsen spenderen aan opzoekingswerk, besprekingen enzovoort.

Volgens directeur van het ICHO Guy Gielis komt dit overeen met de bestaande richtlijnen voor de praktijkopleiders, die stelt dat de HAIO tussen de 38 en de 48 uur per week moet werken. Sinds de richtlijnen in 2000 deze voorwaarden aan praktijkopleiders oplegden, zijn de werkomstandigheden van de HAIO’s sterk verbeterd, zegt Guy Gielis.

De werkdruk is gelijk in alle provincies behalve in West-Vlaanderen, waar het meer de gewoonte is dat de HAIO ook zaterdagvoormiddag werkt.

Volgens Roel van Giel, een HAIO die getuigt, is de verbetering deels ook te danken aan het huisartsentekort, waardoor de studenten de vrijheid hebben enkel de beste opleidingsplaatsen te kiezen. Hij zegt ook de indruk te hebben dat de werkdruk lager ligt bij groepspraktijken i.v.m. specialisten.

Links

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: