Gepost door: Michaël Laurent | 27 juli 2009

Minerva biedt on-line accreditering

certificate75Sinds de maand juli biedt de website van Minerva, het Belgisch maandelijks tijdschrift voor Evidence Based Medicine, de mogelijkheid voor on-line medisch bijscholen en het verwerven van credit points voor accreditering.

Na een eenvoudige inschrijving (apart van de elektronische updates) kan je via een leestest bewijzen dat je een bepaald nummer van het tijdschrift grondig hebt doorgenomen. Hiervoor moet je 10 vragen beantwoorden over verschillende artikels uit het nummer.

De vragen zijn zo goed als onmogelijk te beantwoorden als je het artikel niet grondig gelezen hebt. Bij een fout antwoord kan je echter via een eenvoudige druk op de knop de juiste antwoorden zien en aanduiden. Globaal gezien volgt Minerva hiermee de methodologie van internationale websites voor online continue medische opleiding, zoals Medscape.

De test duurt ruim 10 tot 15 minuten. Op het einde kan je een certificaat afdrukken dat recht geeft op 2 credit points. Voorlopig is er enkel een leestest beschikbaar over een oude editie van juli 2007. De laatste vraag gaat over een begrip uit de evidence-based medicine (in dit geval, de I² test van Higgins, een redelijk esotherische term).

Hiermee is Minerva -voor zover ik weet- de eerste website waar Vlaamse artsen gebruik kunnen maken van de mogelijkheid die het RIZIV voorziet voor afstandsprogramma’s (via het internet) voor medische bijscholing en accreditering.

Het huidige nummer (juli 2009) van Minerva is een speciale editie over diabetes, waarin de belangrijkste studies besproken worden die de controverse van de laatste maanden bepaald hebben (zie ook ons overzichtartikel: Strenge glycemiecontrole bij type 2 diabeten: akkoord, of geen avance?).

Link

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Responses

  1. […] Minerva biedt on-line accreditering (27 juli 2009) […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: