Gepost door: Michaël Laurent | 29 juli 2009

Engelse solo-huisartsen 6x vaker op het matje geroepen

Mooney H. GPs who work alone are six times as likely to come before GMC. BMJ. 24 juli 2009;339:b3036.

Solo-huisartsen hebben een zesmaal hoger risico dan hun collega’s in groepspraktijken om zich te moeten gaan verantwoorden bij de General Medical Council, de Britse evenknie van de Orde van Geneesheren. De kans dat een huisarts naar een disciplinaire hoorzitting moest gaan was 1/600 per jaar bij de samenwerkende artsen, en 1/100 bij de alleenwerkende huisdokters.

Het Britse gezondheidszorgsysteem verschilt echter wel sterk van het Belgische; in Engeland en Wales werken slechts 4% van de huisartsen alleen.

Richard Vautrey, de voorzitter van het huisartsen comité van de British Medical Association, noemt de cijfers echter onbetrouwbaar omdat ze gebaseerd zijn op een te kleine steekproef. Hij vindt dat huisartsen die alleen werken evenveel rechten hebben. Zij moeten volgens hem kansen krijgen om hun collega’s te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen en tegelijk toch het beste van een solopraktijk te bewaren. Vautrey denkt dat solopraktijken ook meer last hebben van administratieve overlast.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: