Gepost door: Michaël Laurent | 28 december 2009

Huisarts uit Lede veroordeeld voor oplichting zwakbegaafde patiënte

Bron: De Morgen

Een 53-jarige huisarts uit Lede (naarbij Aalst) is in Dendermonde veroordeeld voor de oplichting van een zwakbegaafde patiënte.

Tussen 1995 en 2003 belde de patiënte bijna dagelijks naar de arts voor een huisbezoek, die daarop in ging. De consultaties leverde hem ongeveer 1/3e van zijn inkomen, zo’n € 138.000 in totaal. De zussen van de patiënte en de Christelijke Mutualiteit lieten het daar niet bij en stelden zich burgerlijke partij.

De huisarts was vroeger reeds 4 maanden geschorst door de Orde der Geneesheren en krijgt nu wegens oplichting een gevangenisstraf van negen maanden met uitstel en een boete van € 2.200. Volgens de rechtbank maakte de arts misbruik van zijn vertrouwensband met de patiënte.

De veroordeelde werd wel vrijgesproken van de aanklacht van valsheid in geschrifte, de consultatiegelden werden niet verbeurd verklaard en kreeg hij geen strafwettelijk beroepsverbod, zoals de aanklager had geëist.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: