Gepost door: Michaël Laurent | 30 december 2009

Marleen Temmerman genomineerd voor BMJ Lifetime Achievement Award

De BMJ Group heeft Prof. Marleen Temmerman (UZ Gent) in haar shortlist van 10 kandidaten voor de Lifetime Achievement Award gezet, een trofee voor een uitmuntende carrière.

In haar nominatie wordt zij gelauwerd om haar succesvolle combinatie van haar werk als arts, wetenschapster en senatrice, waarmee ze een significante impact heeft gehad op de gezondheidszorg (Temmerman is lid van de sp.a en voorzitster van de senaatscommissie voor de Buitenlandse Betrekkingen en voor de Landsverdediging).

Prof. Temmerman ging in 1987 in Kenia onderzoek doen naar HIV en AIDS, verbonden aan de universiteit van Nairobi. Ze werkte in een ziekenhuis in de sloppenwijken van de stad en vocht voor de seksuele en reproductieve rechten van vrouwen en voor een betere gezondheidszorg voor de armen.

In 1992 werd zij de eerste vrouwelijke professor gynecologie en verloskunde, verbonden aan de universiteit van Gent. Twee jaar later richtte zij een multidisciplinair international centrum op dat zowel in Gent als Nairobi is gebaseerd. Onder haar leiding werd in dit centrum een wereldexpertise uitgebouwd. In 2004 werd het International Centre for Reproductive Health erkend als samenwerkingspartner door de Wereldgezondheidsorganisatie, waarvoor Temmerman consulente is.

De shortlist bevat overigens enkel Engelstalige professoren, waaronder de voormalige hoofdredacteur van de New England Journal of Medicine en andere pioniers op gebied van borstkanker, evidence based medicine, de methodologie en biostatistiek, de psycho-oncologie, de gynecologie en de rol van hepatitis B bij leverkanker in subsaharisch Afrika.

Link

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Advertenties

Responses

  1. […] Waarom juist zij deze prijs verdient, kan u lezen in ons vorig artikel: Marleen Temmerman genomineerd voor BMJ Lifetime Achievement Award. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: