Gepost door: Michaël Laurent | 26 januari 2010

Apothekers betaald voor advies aan patiënt

Source: Shawn (Uncultured Project). License: cc-by-nc-sa-2.0.

Vanaf 1 april treedt het KB rond de ‘farmaceutische zorg’ in voege, waarmee de verloning van de apothekers verschuift naar een gemengd systeem van prestaties voor uitleg aan de patiënt, een vaste prijs per afgeleverd geneesmiddel en een winstpercentage in relatie tot de kostprijs van het voorgeschreven geneesmiddel.

De apotheker moet het voorschrift analyseren en, zeker bij het opstarten van nieuwe chronische therapie, uitleg geven over de inname en nevenwerkingen. Daarnaast moet hij of zij oog hebben voor de interacties tussen de verschillende geneesmiddelen die de patiënt neemt.

De apotheker krijgt een forfait van €3.88 voor elk terugbetaald geneesmiddel, 6.04% bovenop de fabrieksprijs, en 8% voor het bedrag boven de €60. Niet-terugbetaalde geneesmiddelen worden niet in dit systeem opgenomen. De apotheker krijgt ook €1.2 voor elk voorschrift op stofnaam. Daarnaast krijgt hij/zij €500 per jaar voor de geleverde intellectuele prestaties.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Responses

  1. […] Apothekers betaald voor advies aan patiënt (26 januari 2010) […]

  2. […] Apothekers betaald voor advies aan patiënt (26 januari 2010) […]

  3. […] Met sibutramine (Reductil®) verdween het laatste anorexigeen van de markt. Voor vermagering blijft daarmee enkel orlistat over (Xenical®, dat zonder voorschrift ook als Alli® beschikbaar is). Uit een onderzoek van Test Aankoop bleek echter dat apothekers te gemakkelijk Alli® geven. Apothekers werden vanaf 2010 nochtans financieel gehonoreerd voor hun nieuwe, meer expliciete informatieplicht aan de patiënt. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: