Gepost door: Michaël Laurent | 13 februari 2010

Opleiding geneeskunde verkort naar 6 jaar?

De Raad van Staten heeft in 2006 reeds geoordeeld dat het onrechtvaardig was dat het laatste masterjaar meetelt voor de specialisatieopleiding van de studenten die kiezen voor huisarts. Daardoor dreigde de huisartsenopleiding Bovendien is er geen enkel ander (Europees of elders) land waar de basisopleiding zo lang duurt.

Minister Onkelinx overlegt nu met de gemeenschapsministers voor onderwijs om de opleiding tot basisarts voor iedereen naar 6 jaar te reduceren. Dat gebeurt na een positief advies van een werkgroep waarin de universiteiten, de Hoge Gezondheidsraad, de artsensyndicaten, de studenten en de Vlaamse en Waalse ministeries van onderwijs in vertegenwoordigd waren. De universiteiten en artsensyndicaten staan nochtans niet te springen voor deze verandering, in tegenstelling tot de artsen in opleiding.

Het systeem zou al kunnen ingaan vanaf 2017; de studenten die beginnen in 2011 zouden er dus al van kunnen genieten.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Responses

  1. Vorige donderdag (4/3/10) heeft het kabinet van de Franstalige minister van Hoger Onderwijs Jean-Claude Marcourt bekendgemaakt dat zij overeengekomen zijn met ministers Onkelinx en hun Vlaamse tegenhanger Pascal Smet om de opleiding effectief te verkorter naar 6 jaar.

  2. […] In 2010 kwamen er wetten rond betere werkuren voor artsen in opleiding, die vanaf (februari) 2011 van kracht zouden worden. De basisopleiding werd dan weer verkort tot 6 jaar.  […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: