Gepost door: Michaël Laurent | 16 maart 2010

Boete van €90/uur voor niet opdagen bij tandarts

Fotograaf: Erik Christensen. Licentie: cc-by-sa-3.0

Een patiënt die tweemaal niet kwam opdagen voor een 4-uur durende afspraak bij een tandarts in Aartselaar, is veroordeeld tot een boete van €720. Het is de eerste maal dat zo’n vonnis wordt geveld, wat dus een belangrijk precedent vormt.

De tandarts had in zijn wachtzaal een duidelijk bericht hangen met de voorwaarden en vergoedingen voor een gemiste afspraak. Het Verbond der Vlaamse Tandartsen zou nu een standaardformulering opstellen die collega’s in de toekomst kunnen afficheren.

Volgens de beroepsvereniging is €90 de gemiddelde uurkost voor de huur van een tandartsenpraktijk. De patiënt hoefde de prijs van de totale behandeling, goed voor vele duizenden euro’s, daarentegen niet te betalen.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Responses

  1. […] werd via de gezondheidscontrole op school aangeboden aan 12-jarige meisjes. Boetes voor gemiste consultaties kwamen ook aan bod in de media. Ten slotte kreeg de vader van de IVF-techniek de Nobelprijs […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: