Gepost door: Michaël Laurent | 5 april 2010

Stalevo en prostaatkanker

De Amerikaanse geneesmiddelenregulator heeft meegedeeld dat ze de gegevens onderzoekt van de STRIDE-PD studie, waarbij het effect van Stalevo® (een vaste associatie van levodopa, carbidopa en entacapon) tegenover Sinemet® (levodopa en carbidopa) wordt onderzocht op het ontstaan van dyskinesieën.

Een onverwachte bevinding in deze studie was dat na een gemiddelde opvolging van 2.7 jaar, er in de Stalevo-groep 3.7% van de patiënten prostaatkanker ontwikkelde, tegenover 0.9% in de Sinemet-groep. Vroegere studies hebben geen verhoogd risico aangetoond. De FDA onderzoekt nu verder deze gegevens.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Responses

  1. ‘off label’ gebruik van gabapentine en lyrica en de campagne van de industrie zorgen ervoor dat deze medicaties geloofwaardigheid inboeten. Dus zeker lang genoeg wachten (4 jaar) vooraleer nieuwe ontdekkingen in de praktijk toe te passen of er veel rekening mee te houden.

  2. Besluiten gaan halen uit studies die eigenlijk een heel ander opzet hadden is gevaarlijk. Randomisatie, studieduur, (vooral wat kanker betreft) ,rapportering …kunnen niet optimaal gebeurd zijn .Dit was onder andere het geval voor studies met gabapentine (epilepsie ,achteraf neuropathie) en lyrica.

  3. Volledig akkoord Luc, ik sta ook erg argwanend tegenover deze bevindingen en zou zeker geen patiënten omschakelen om deze reden. Enkel verhoogde waakzaamheid lijkt nodig.

  4. […] Stalevo en prostaatkanker (5 april 2010) […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: