Gepost door: Michaël Laurent | 9 april 2010

Mephedrone: designer drug geproduceerd in België

Mephedrone is een nieuwe designer drug die recent opdook in het clubmilieu. Er zijn heel wat berichten uit Groot-Brittannië, maar ook in ons land wordt de drug geproduceerd, zo bericht De Standaard.

Alleen staat het product nog niet op de verboden lijst en dus is er wettelijk niets tegen te doen. Een Schot heeft in Antwerpen verschillende druglaboratoria, waar hij het product legaal synthetiseert. Aan de Standaard gaf hij toe wekelijks 15-18 kg te produceren, met een straatwaarde van €6 per gram.

Mephedrone is een amfetaminederivaat dat wordt geïnhaleerd en bekend staat als “miauw miauw”, “meph” of “Topcat” onder gebruikers. Het witte poeder wordt gesnoven en heeft een effect dat te vergelijken valt met XTC. In Engeland zijn er al 25 doden maar in ons land zou het product vooralsnog niet populair zijn.

“Antwerpen is de draaischijf van de Europese drugshandel en is daarom mijn hoofdkwartier. Elke drug die je kan bedenken, is hier maar een telefoontje weg. Dat maakt dat ik hier erg makkelijk aan mijn ingrediënten kom om mephedrone te maken, maar ook dat alle drugs hier van een uitstekende kwaliteit zijn. Belgische drugsgebruikers gaan dan ook niet op zoek naar alternatieven, ook niet als ze goedkoper zijn. In Engeland ligt dat anders met alle vervuilde pillen en poeders.”

-Dave Llewellyn, producent van mephedrone in een interview met De Standaard

Ondertussen heeft minister Onkelinckx laten weten dat mephedrone op de lijst met verboden psychotrope stoffen zal komen. Bij Volksgezondheid waarschuwen ze echter dat drugdesigners dit vaak omzeilen door hun molecules te manipuleren, waardoor nieuwe en soms gevaarlijkere drugs ontstaan.

Advertenties

Responses

  1. […] België is een draaischijf voor de drugshandel […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: