Gepost door: Michaël Laurent | 2 juni 2010

Artsenverkiezingen van start

Vanaf donderdag 3 juni tot donderdag 17 juni kunnen artsen stemmen voor hun vertegenwoordigers voor de volgende 4 jaar. De stemming is niet verplicht en voor het eerst kunnen artsen ook elektronisch stemmen via de website van het RIZIV.

De artsen kunnen kiezen uit twee opties: de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) (lijst nr. 1, verkiezingsprogramma) en het Kartel, waarvan het Algemeen Syndicaat van Geneeskundigen van België (ASGB) deel uitmaakt (lijst nr. 2, verkiezingsprogramma). De Artsenkrant biedt op haar website een stemtest aan waarmee je kan bepalen hoeveel procent je visie overeenkomt met BVAS of het Kartel: deelnemen kan via http://www.medisurf.be/open/polls/stem.asp .

Een derde keuzemogelijkheid, Domus Medica/Domino, werd niet toegelaten tot de verkiezingen omdat deze niet voldeed aan de administratieve vereisten. Ze roepen nu op om een blanco stem uit te brengen.

De vertegenwoordigers moeten eind van dit jaar een nieuw Medicomut-akkoord afsluiten met de ziekenfondsen. Vier jaar geleden haalde het BVAS acht zetels binnen (drie huisartsen en vijf specialisten) en het Kartel vier (drie huisartsen en 1 specialist). De participatiegraad bedroeg toen slechts 46%.

De resultaten worden verwacht tegen 29 juni.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: