Gepost door: Michaël Laurent | 5 oktober 2010

Effect van huisartsen op spoedgevallen

Boeke AJP et al. Effectiveness of GPs in accident and emergency departments. Brit J Gen Pract. Oct 2010; 60(579): e378-e384.

In deze Nederlandse voor-en-na-studie met 1527 patiënten werd het effect onderzocht van het integreren van huisartsen in de spoedgevallen dienst.

In het universitair medisch centrum Amsterdam werden patiënten tijdens de werkuren die niet verwezen waren door hun huisarts, werden in de tweede fase van de studie door een triageverpleegkundige toegewezen aan de huisarts of aan een de specialisten op spoedgevallen.

Er was een significante toename in de patiëntentevredenheid. De wachttijd nam af van 93 naar 69 minuten (P<0.001) en er waren 13% minder onderzoeken nodig. Met beide methodes was er een percentage van 1% achteraf vastgestelde foutieve diagnoses.

BESLUIT:

De aanwezigheid van een huisartsenwachtpost op een spoedgevallendienst kan leiden tot kortere wachttijden en minder onderzoeken, met bovendien een verbetering van de patiëntentevredenheid en zonder een duidelijke toename aan gemiste diagnoses.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertenties

Responses

  1. […] aanwezigheid van huisartsen op de spoedgevallen toonde zeer positieve effecten in […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: